Stockholm. Vattnet, Öarna och Staden

Köp Per Kallstenius och Jeppe Wikströms bok till medlemspris på Bokus

I detta praktverk möter vi staden från sjösidan. Stockholm är ju egentligen en skärgårdsstad som från första början byggdes på öar. Via mer än 200 storslagna fotografier, kartor och illustrationer får vi se Stockholm på ett nytt sätt - boken är en enda stor upptäcktsfärd bland bebyggelse, kajer, öar, broar, kanaler och strandpromenader. Här finns skärgårdsbåtarna, seglingen, paddlingen, fisket, sjöfarten och arkitekturen. Men här finns också historien och geologin. Boken är en bred skildring av hur naturen och vattnet har format staden; hur geologiska virvlar skapat både skärgården och Mälaren; varför staden ligger just här och hur vi idag bygger och lever vid sjön. Det är en skildring som börjar för miljoner år sedan och som slutar med den senaste arkitekturen.

Boken har skapats av fotografen Jeppe Wikström och arkitekten Per Kallstenius. Jeppe Wikström är en av landets mest kända fotografer med en lång rad böcker om Stockholm och skärgården bakom sig. Per Kallstenius var stadsarkitekt i Stockholm under åren 1984-1989 samt 1994-2010. Ingen annan har i modern tid haft detta ämbete under så lång tid. Per Kallstenius har speciellt intresserat sig för skildringen av stadens utveckling över tid.

2016 fick Per Kallstenius Jubileumsstiftelsens Stipendium. Därtill har Per fått ett produktionsbidrag från Byggnadsföreningen för att ta fram boken.

Som medlem i Stockholms Byggnadsförening får du köpa boken till ett reducerat pris. Boken beställs via Bokus på: https://www.bokus.com/stockholm