Jorden runt i 55 exempel på hållbar arkitektur

Årets första föreningsmöte den 19 januari fick hållas utan deltagare på plats, eftersom smittspridningen av coronaviruset fått förnyad fart. Men mötet sändes digitalt och åhörarna framför skärmarna fick lyssna på Alexandra Hagen, vd på White arkitekter, och Torleif Falk, Stockholms stads stadsarkitekt, som talade på temat hållbar arkitektur i världen, och vad Stockholm kan lära av det.

”En annan stad”: Filmvisning och samtal

Under hösten 2021 har dokumentärfilmen ”En annan stad” visats på festivaler för filmer om arkitektur, design och stadsplanering i Rotterdam och Milano samt i Istanbul där den vann andra pris. Den har också utmärkt sig på flera andra festivaler runt om i världen. Den 6 december var det visning av filmen på Bygget exklusivt för föreningens medlemmar.

Wille Crafoord höll takten i högtidstalet

Årets uppdrag att högtidstala hade getts till Wille Crafoord; känd som underhållare, svensk hiphop med gruppen Just D och med podden Våradrömmarsstad om Stockholms historia. Och högtidstalet blev inte alls så som det brukar vara. Tillsammans med bandet Undret, tog Wille med medlemmarna genom Stockholms historia från istiden till Kungsgatans invigning. Det blev en musikalisk, historisk beskrivning av Stockholm med nedslag i specifika årtal, platser och händelser.